Informatie over Insolvensys

Bent u geïnteresseerd om een bedrijf uit faillissement te kopen?

Op Insolvensys.nl vindt u wekelijks alle Nederlandse insolvente ondernemingen. Wij kunnen samen met u heel snel de beste levensvatbare bedrijfsactiviteiten identificeren en zo het doorstarten bevorderen.

Voorheen was de verkoop van de activa een probleem voor de curator, wij benaderen samen met u de curator actief omdat wij denken dat een faillissement een kans is. Een kans voor ondernemers om een vliegende start te maken met bestaande bedrijfsactiviteiten. Door op geheel nieuwe, gestructureerde wijze de problematieke van overname uit faillissement aan te pakken, kan er werkgelegenheid in stand blijven en de waardevernietiging worden beperkt.

Kansen en ondersteuning na faillissement

Risico’s nemen en failliet gaan hoort bij ondernemen. Van alle starters is na vijf jaar meer dan de helft afgehaakt. Toch hoeft faillissement vaak niet het einde te betekenen. Maar wat blijkt? Van de 40% die wil doorstarten, doet slechts 20% dit daadwerkelijk. Hiervan blijkt 80% na vijf jaar nog zaken te doen. Wat betekent dit?

Uiteindelijk realiseert slechts 6,4% van de potentiële doorstarters daadwerkelijk een doorstart voor een periode langer dan vijf jaar. En dat is een gemiste kans! Er is namelijk bewezen dat voor ondernemers de ervaring van een faillissement een harde maar ook waardevolle leerervaring is.

De Feniks Campagne daagt overheid, onderwijs, het bedrijfsleven en de maatschappij uit kennis te nemen van de leerervaringen van bovenstaande ondernemers. Daarmee scheppen we voorwaarden om ondernemers te steunen en het ondernemersklimaat in Nederland te stimuleren.

Insolvensys steunt zowel de Feniks Campagne als Tussenstap (voor de Belgische ondernemer).


www.fenikscampagne.com

www.tussenstap.be

Zoekprofiel plaatsen?

Registreer hier om te kunnen zoeken in de meest actuele doorstartprofielen.

Op Insolvensys.nl kunt u op eenvoudige wijze uw zoekprofiel plaatsen.

Plaats profiel
Vrijblijvend registreren Als geregistreerd gebruiker kunt u een eigen zoekprofiel opstellen en de resultaten daarvan direct bekijken. Registreer nu
Copyright © 2018 Insolvensys | disclaimer | privacy statement | home@insolvensys.nl
Donkeregaarde 2 - 3436 ZE Nieuwegein - 030-8793220 - kvk 27188760